HTML

-->

2014. január végéig Udinében a Villa Manin ad helyet a Robert Capa retrospektív kiállításnak, amely a sajtófotózás megteremtőjének tartott magyar származású Capa (eredeti nevén Friedmann Endre) születésének 100. évfordulójának alkalmából került megrendezésre. Az Európában egyedülálló kiállítás magában foglalja majd Capa teljes munkásságát, a párizsi évektől kezdve a második világháborún át 1954-ben bekövetkezett haláláig. 

A kiállítás, amely a párizsi Magnum valamint a new york-i International Center of Photography közreműködésével került megrendezésre, betekintést nyújt nemcsak Robert Capa haditudósítói munkásságába, hanem a mozi világában való kalandozásába is, ahol olyan nevekkel dolgozhatott együtt, mint Alfred Hitchcock vagy Luis Bunuel. Hitchcock 1946-ban kérte fel a Notorious című film fotózására, itt ismerkedett meg Ingrid Bergmannal is, amely kapcsolatnak aztán hosszan tartó románc lett a vége.

Req03Robert Capa halála előtti utolsó felvétele az indokínai függetlenségi háborúban. Pár perccel a felvétel készítése után taposóaknára lépett és azonnal meghalt.

1-capa 2

1-capa robert 2723 1992

1-Haifa 1950

1-Robert-Capa

1-robert-capa-13

400 capa19

robert capa in italia 1943 1944 slideshow

Robert Capa

mostra capa 01

mostra capa

A bejegyzés trackback címe:

https://photoart.blog.hu/api/trackback/id/tr775567652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása