HTML

-->

New York, 1932

2013.06.07. 07:35

Mindenekelőtt elnézésetek kérem, hogy nem folytatom a múltkor megkezdett rovattal, de ez a felvétel mindig is nagy hatással volt rám, ezért gondoltam, megosztom veletek a rövid történetét

Nem, nem a mostani válságról van szó, hanem még az 1929-esről. A felvétel elkészültének napja pedig 1932. szeptember 19, a ma GE Building-ként ismert felhőkarcoló (amely a Rockefeller Center részét képezi) építkezésén járunk, a fotó pedig Charles Clyde Ebbets műve. 11 munkás egy gyakorlatilag meghatározhatatlan magasságokban lévő daru tetején, bármilyen biztonsági felszerelés nélkül éppen a jól megérdemelt ebédjét fogyasztja. 

Ez az időszak a Nagy Depresszió ideje volt, minden 4. new york-i munkanélküli, megindultak már viszont az újjáépítésre irányuló beruházások, ezek egyike volt a Rockefeller Center is. 

Szép hétvégét mindenkinek!

new york

A bejegyzés trackback címe:

https://photoart.blog.hu/api/trackback/id/tr915349156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása